ECDL vizsgaközpontok XV. Országos Fóruma – ősztől megújul az ECDL

2017 március 28

2013. április 25-én több száz ECDL vizsgaközpont képviselőjének részvételével lezajlott az ECDL vizsgaközpontok XV. Országos Fóruma. A Fórumon előadást tartott Házlinger György, a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) főosztályvezetője, aki megerősítette: a KLIK támogatja a köznevelési intézményekben folyó ECDL oktatást és vizsgáztatást. Hozzátette: előkészületben van az az érdekeltségi szabályzat, ami lehetővé és gördülékennyé teszi majd az ezzel kapcsolatos ügyintézést és adminisztrációt az iskolák és a KLIK között.

A másik fő téma a 2013 őszétől bevezetendő tartalmi újdonságok voltak: bevezetésre kerül egy új modul az IT-biztonságról, több modul feladatai frissülnek, a jelenlegi IKT alapismeretek és Operációs rendszerek modulokat pedig összevonják: az új modul neve Számítógépes alapismeretek lesz, és elsősorban gyakorlati tudást kér számon. Frissülnek ezen kívül a Szövegszerkesztés és Táblázatkezelő modulok vizsgapéldái; valamint új névvel, és megújult tartalommal, de az alapvető követelményrendszer változása nélkül szerepel majd a Webszerkesztés és a jelenlegi 7. modul, amelynek új neve Online alapismeretek lesz. Újdonság még, hogy az e-aláírás modul bekerül az ECDL Select bizonyítvány választható moduljai közé. Az új ECDL vizsgapéldatár elektronikusan ingyenesen lesz majd hozzáférhető.  Az új vizsgafeladatok 2013. október közepétől lépnek érvénybe.
A XV. ECDL Fórum alkalmából az NJSZT Emléklappal köszönte meg annak az 52 intézménynek a munkáját, amelyek a kezdetek, azaz 1998 óta működnek akkreditált ECDL központként.
A „Legjobb ECDL vizsgaközpont”-nak járó elismerést idén is, immár 5. alkalommal a szolnoki Karakter Kft kapta.
A 2013 őszétől érvényes ECDL modulrendszer
ECDL SELECT 4+3 modul
ECDL SELECT START (3+1)

Comments are closed.