Fontos gyakorlati tudnivalók a modulösszevonás kapcsán

2017 március 28

  • Az a vizsgázó, aki 2013. október 15-ig teljesíti az Operációs rendszerek vizsgát, annak a bizonyítványában október 15. után azt jóváírjuk, Számítógépes alapismeretek néven és a bizonyítványához további 6 modulvizsgát kell igazolnia.
  • Az a vizsgázó, aki 2013. október 15-ig teljesíti az operációs rendszerek ÉS IKT alapismeretek vizsgát is függetlenül a többi vizsgától, annak a bizonyítványában csak 6 modul neve lesz ugyan kipipálva, azonban a Számítógépes alapismeretek modul neve alatt jelölve van, hogy ez két korábbi modul összevonása. A bizonyítványhoz így további 5 modult kell igazolni. Az új ECDL Select bizonyítvány tehát ebben az esetben is hét sikeres modulvizsgát igazol.
  • Annak a vizsgázónak, aki 2013. október 15-ig az IKT alapismeretek vizsgát teljesíti, de az Operációs rendszerek vizsgát nem, az IKT alapismeretek vizsgája október 15. után „elveszik”, helyette vizsgát kell tenni a Számítógépes alapismeretek modulból.

Összefoglalva:

  • Október 15-ig teljesített operációs rendszerek vizsgát jóváírjuk számítógépes alapismeretek néven, és további 6 vizsgát kell igazolni.
  • Október 15-ig teljesített IKT alapismeretek és operációs rendszerek vizsgákat jóváírjuk számítógépes alapismeretek néven, és további 5 vizsgát kell igazolni.
  • Október 15-ig teljesített IKT alapismeretek operációs rendszerek modul nélkül október 15. után elveszik, helyette számítógépes alapismeretek modulból vizsgát kell tenni.

A Start bizonyítvány esetében ugyanezek az irányelvek a mérvadók.

Comments are closed.