Pedagógus-továbbképzés és a megújuló ECDL program

2017 március 28

2013. október 1-től a pedagógusok hétévenkénti továbbképzésében a 7 modulos ECDL mellett jóváírható a 4 modulos ECDL START jogosítvány is (277/1997. (XII. 22.) kormányrendelet).
A bizonyítvány megszerzéséhez a pedagógusoknak nem szükséges tanfolyamra járniuk, elegendő, ha vizsgáznak, és bemutatják ECDL vagy ECDL START bizonyítványukat.

Az NJSZT ECDL Irodája által szervezett képzések szintén elfogadhatóak a pedagógus-továbbképzésben. A jogszabály szerint a hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető többek között „a harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.” (5. § (3) d))

A 2013. október 15-től bevezetésre került, tartalmilag megújult ECDL program új moduljainak, az ECDL IT biztonság és ECDL e-hitelesség, e-aláírás modulok vizsgáztatási jogosultságának megszerzéséhez a vizsgáztatóknak az Országos ECDL Iroda által tartott továbbképzéseken kell részt venniük. Az egynapos (6 órás) ECDL IT biztonság képzésen és a kétnapos (16 órás) e-aláírás, e-hitelesség képzésen való részvételről az NJSZT a továbbképzés teljesítéséről igazolást ad ki, a képzés óraszámainak megfelelően. A rendeletben foglaltak szerint egy kreditpont egy 45 perces képzési órának számítható be.

Az október 15-től életbe lépett változásokról részletek itt olvashatók: http://njszt.hu/ecdl/hir/20130626/valtozas-az-ecdl-rendszerben.

Comments are closed.